Ποιοι είμαστε

Οι Σπέτσες είναι ένα μικρό νησί στον Σαρωνικό κόλπο, το πιο απομακρυσμένο από την Αθήνα, που βρίσκεται πολύ κοντά στην ηπειρωτική χώρα, μόλις 2,5 χλμ. Από την ακτή της Πελοποννήσου. Το νησί είναι περίπου 27 χλμ. Και ο μόνιμος πληθυσμός είναι περίπου 3.500, αλλά φυσικά ο αριθμός αυτός αυξάνεται δραματικά κατά τη διάρκεια του ελληνικού Πάσχα, Ιουλίου – Αυγούστου και κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Άρματα το Σεπτέμβριο.
Το παλιό λιμάνι και η Ντάπια, ένα τουριστικό και εμπορικό κέντρο όπου η καρδιά της ψυχαγωγίας του νησιού κτυπά, είναι τα εμπορικά σήματα της πόλης των Σπετσών. Ένα νησί με μια μακρά ναυτική παράδοση, είναι διάσημο για τη σημαντική συμβολή του στον πόλεμο της Ανεξαρτησίας του 1821. Κάντε ένα ρομαντικό ταξίδι γύρω από το νησί με καροτσάκια αλόγων και θαυμάστε τα μεγάλα αρχοντικά που κοσμούν τα στενά λιθόστρωτα δρομάκια του νησιού.

Τα αυτοκίνητα στις πόλεις των Σπετσών απαγορεύονται. Μπορείτε να γυρίσετε το νησί πολύ άνετα με μοτοσυκλέτα 50cc σε περίπου 2 ώρες. Υπάρχουν καταστήματα ενοικίασης ποδηλάτων στην πόλη, καθώς και καταστήματα ενοικίασης ηλεκτρικών ποδηλάτων. Υπάρχουν 2 γραμμές λεωφορείων στο νησί. 

Το πρώτο λεωφορείο αναχωρεί από την παραλία του Άγιου Μάμα το οποίο ταξιδεύει νοτιοανατολικά, με τελικό προορισμό την παραλία της Αγίας Παρασκευής στη νότια πλευρά του νησιού.
Τα καΐκια είναι παραδοσιακά μικρά, ξύλινα ψαροκάικα. Χρησιμοποιούνται τις τελευταίες δεκαετίες για τη μεταφορά τουριστών προς όλες τις οργανωμένες παραλίες του νησιού.
Το άλλο λεωφορείο αναχωρεί από την πλατεία της Μπουμπουλίνας και ταξιδεύει προς νοτιοδυτική κατεύθυνση, με τελικό προορισμό την παραλία του Βρέλλου.
Τα αμαξάκια είναι ένας πολύ παραδοσιακός τρόπος μεταφοράς στις Σπέτσες. Είναι ιδανικά για βόλτες στα αξιοθέατα του νησιού.
Η πιο συνηθισμένη επιλογή είναι να ταξιδέψετε δια θαλάσσης. Οι Σπέτσες είναι προσβάσιμες με Δελφίνι από το λιμάνι του Πειραιά ή από την Ύδρα, την Αίγινα και τον Πόρο. Μια άλλη επιλογή είναι να ταξιδέψετε με αυτοκίνητο (ή με λεωφορείο, με το λεωφορείο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης) στην Κόστα Πελοποννήσου και να πάρετε από εκεί πλοίο προς Σπέτσες (το ταξίδι με πλοίο διαρκεί περίπου 15 λεπτά). Ή υπάρχει η επιλογή ενοικίασης αυτοκινήτου στο αεροδρόμιο και η οδήγηση από μόνη της στην Κόστα, όπου αφήνετε το αυτοκίνητο και πηγαίνετε με ένα σκάφος στο νησί. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς μπορείτε να φτάσετε στο νησί, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.spetses.gov.gr , την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σπετσών.
ΚΛΕΙΣΕ
ΚΛΕΙΣΕ
el